NAUJIENOS

2024-03-15



METROLOGIJA PAPRASTAI

GAMYBINĖSE ĮMONĖSE


MOKYMAI SKIRTI:

Gamybinių įmonių metrologams, atsakingiems asmenims už metrologijos patikrą, kokybės inžinieriams, gamybos vadovams, techniniams inžinieriams.

 

  Kovo 28 d. 9.00-13.30 val.

Nuotoliniai mokymai MS TEAMS platformoje

Kaina- 150 Eur.

 

 MOKYMŲ TEMOS:

PATIKRA IR KALIBRAVIMAS

Laura Jackevičienė turinti 7 metų patirtį metrologijoje, buvusi  UAB „Nordic Metrology Science“ Kauno regiono laboratorijos vadovė.REIKALAVIMAI TEISINEI METROLOGIJAI PRISKIRTOMS MATAVIMO PRIEMONĖMS

Lietuvos metrologijos inspekcijos Rytų regiono skyriaus vedėja Gintarė Jaciūnė ir vyresnysis patarėjas Gintaras Karazija.

 

MATAVIMO PRIEMONIŲ KALIBRAVIMO ATSEKAMUMAS ĮMONĖSE

Tomas Kačinskas UAB „IREMAS“ Technikos direktoriaus pavaduotojas/ Nacionalinio akreditacijos biuro išorės techninis ekspertas.

 

   Registracija į mokymus:

   https://forms.office.com/e/bf6vcPML92


 Mokymų programa


2024-01-02

Nerūdijančio plieno suvirinimas


Kviečiame dalyvauti LSA organizuojamame seminare "Nerūdijančio plieno suvirinimas".

Planuojama aptarti nerūdijančio plieno suvirinimo technologijos ypatumus ir reikalavimus, pasidalinti patirtimi dažniausiai pasitaikančių problemų spendimui. 


Lektorius:

Doc. dr. Irmantas Gedzevičius

Data:

2024 m. vasario 1 d.

Laikas:

10.00 val.

Vieta:

Plytinės g. 25, Vilnius (VilniusTech/ VGTU)

Kaina:

Esamiems LSA nariams ir nuo 2024 metų naujiems nariams - NEMOKAMAI. 

Ne LSA nariams - 130 Eur/ 1 dalyviui.

Privaloma išankstinė registracija tel. arba el. paštu: suvirintojai@gmail.com

Kviečiame tapti LSA nariais. Išsamesnę informaciją rasite paspaudę šią nuorodą: Kaip tapti LSA nariu?

2023-12-23

2023-12-01

Visuotinis LSA narių susirinkimas 


2023 m. lapkričio 30 d. Alytuje įvyko Lietuvos suvirintojų asociacijos narių visuotinis susirinkimas.

Susirinkimo metu buvo pristatyti nauji Asociacijos nariai: UAB „DEKRA Industrial“ ir AB "Astra LT", aptarti 2023 m. LSA veiklos rezultatai bei tolimesnės veiklos plėtros galimybės, apžvelgti Eksploatacinių savybių deklaracijų rengimo ypatumai ir 2023 m. išleisto LST EN ISO 5817 standarto pakeitimai. 


Po diskusijų ir aptarimų AB "Astra LT" generalinis direktorius Vaidas Liesionis pravedė gerosios praktikos ir patirties ekskursiją. 

Visi dalyviai turėjo galimybę pamatyti ir kartu pasidžiaugti, kad Lietuvoje yra tokių įmonių, kur metalo apdirbimo srityje naudojamos pačios moderniausios suvirinimo technologijos ir įranga. 


Dėkojame AB "Astra LT" vadovui už suteiktą galimybę iš arčiau susipažinti su įmonės veikla. Linkime toliau tobulėti ir vystyti šią sritį Lietuvoje, garsinti savo darbais Lietuvos vardą visame pasaulyje.

2023-11-22

 "Tech Industry 2023" (Latvija)


Didžiausia ir svarbiausia pramonės paroda Baltijos regione „Tech Industry 2023“ - tarptautinė mechaninės inžinerijos, metalo apdirbimo, automatikos, elektronikos, elektrotechnikos, pramonės reikmenų, įrankių ir inovatyvių technologijų paroda, didžiausias ir svarbiausias pramonės gamybos renginys Baltijos šalyse.


Data: 2023 m. lapkričio 30 d. – gruodžio 2 d.

Vieta: Parodų centras Rygoje (Latvija) 

Išsamesnę informaciją rasite paspaudę šią nuorodą: Tech Industry 2023

2023-11-17

Skelbiamas visuotinis LSA narių susirinkimas 

Data: 2023-11-30

Vieta: ASTRA LT, AB 


Kviečiame dalyvauti visus LSA narius!

2023-10-31

Nauji Asociacijos nariai

LSA tarybos susirinkimo metų buvo priimtas sprendimas dėl naujų Asociacijos narių patvirtinimo: 

DEKRA Industrial, UAB 

ASTRA LT, AB 

Sveikiname naujus LSA narius!

Visų Asociacijos narių sąrašą rasite paspaudę šią nuorodą: LSA nariai

2023-09-11

Naujas Asociacijos narys

LSA tarybos susirinkimo metų buvo priimtas sprendimas dėl naujo Asociacijos nario patvirtinimo: 

Kiwa Inspecta, UAB 

Sveikiname naują LSA narį!

Visų Asociacijos narių sąrašą rasite paspaudę šią nuorodą: LSA nariai

2023-07-04

2023-09-11 / 2023-09-15

Tarptautinė paroda 

"Schweissen & Schneiden" (Vokietija)

Tarptautinė paroda "Schweissen & Schneiden" - yra pasaulyje pirmaujanti suvirinimo, pjaustymo ir paviršiaus padengimo  technologijų paroda. Ji rengiama kas ketverius metus, todėl tarp šių sričių specialistų vadinama "Suvirinimo technologijų olimpiada".


Nuo pat pirmų organizuotų renginių šita paroda įsitvirtino kaip pirmaujanti šios pramonės mugė, kurioje galima išsamiai susipažinti su visomis šiuolaikinėmis suvirinimo technologijomis ir jų naujovėmis, inovacijomis ir ateities tendencijomis. Visi dalyviai, įskaitant pasaulinius pramonės lyderius, demonstruoja platų gaminių ir paslaugų asortimentą: nuo įrenginių, įrangos, mašinų, medžiagų ir technologijų, skirtų metalinėms ir nemetalinėms medžiagoms bei kompozicinėms medžiagoms sujungti, pjauti ir padengti, iki įrenginių ir įrangos, skirtos terminiam apdorojimui ir kitiems gamybos procesams, pavyzdžiui, klijavimui, litavimui ar terminiam purškimui.

Parodos lankytojai gali išsamiai susipažinti su visiškai mechanizuotais ir automatizuotais procesais, pramoniniais robotais, bandymų sistemomis ir procesų valdymo sistemomis.

Paroda "Schweissen & Schneiden" - tai puiki bendravimo platforma, kurioje rengiamos konferencijos, susitikimai, seminarai ir konkursai.


Paskutinį kartą tokio lygio renginys buvo organizuotas 2017 m. rugsėjo 25-29 d. Viso buvo 1.035 dalyviai iš 41 šalies ir 50.000 lankytojų iš 120 šalių.

2018-05-25

IŠŠŪKIAI SUVIRINIME

Dėkojame visiems Lietuvos suvirintojų asociacijos nariams bei Lietuvos standartizacijos departamentui už konstruktyvų, veiksmingą ir įdomų darbą bei naudingai praleistą laiką! 

Ačiū Jonaitiškių dvaro šeimininkams už nuostabų priėmimą.

Tikimės, kad ateityje šis renginys taps tradicinis ir pasipildys darbo temų bei renginio vietos įvairove.

Keletas akimirkų iš apvalaus stalo diskusijų.

Darbas sekcijoje

Diskusijose gimsta tiesa

Darbas vienoje iš sekcijų

2018 m. gegužės 7-9 d.d. 

Leuven, Belgija

Programos logotipas (mėlynas) jpg formatu

Tarptautinio bendradarbiavimo kontaktinis seminaras Belgijoje

Šių metų gegužės 7-9 dienomis VŠĮ Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklos suvirinimo technologijų profesijos mokytojas Evaldas Mikalauskas dalyvavo „Erasmus+“ programos Tarptautinio bendradarbiavimo veiklos kontaktiniame seminare „VET mobility on engineering/technology/construction“ („Profesinio mokymo įstaigų, rengiančių inžinerinioų specialybių darbuotojus, mobilumas“).

Seminaras vyko Belgijoje, Leveno mieste. Seminare dalyvavo daugiau nei 50 dalyvių iš 18 šalių. Seminaro metu dalyviai dirbo kontaktinėse grupėse pagal profesijų kryptis. Grupėse buvo dalinamasi patirtimi ruošiant ir įgyvendinant mobilumo projektus, ieškoma naujų kontaktų, aptariami būsimi bendri projektai.

Daug dalyvių susibūrė į grupę, kurioje buvo aptariamos metalo apdirbimo ir CNC mašinų valdymo specialistų rengimo patirtys. Vykstant  „ketvirtajai technikos revoliucijai“ (automatizuojant - robotizuojant gamybą), seminaro dalyviai išskyrė tris faktorius, įtakojančius inžinerinių specialybių darbuotojų profesinį rengimą: 1 - spartus gamybos procesų valdymo kompiuterizavimas; 2 - darbuotojų Europos Sąjungoje mobilumas; 3 - gebėjimas bendrauti užsienio kalbomis. Profesinės mokyklos privalo atsižvelgti į šiuos faktorius ir organizuoti profesinį rengimą taip, kad jis atitiktų šų dienų reikalavimus.

VŠĮ Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokykla (KLSRM) užmezgė kontaktus su Belgijos profesinėmis mokyklomis, rengiančiomis suvirintojus, dėl moksleivių 2-3 savaičių praktikos   Belgijos ir Lietuvos įmonėse. Dėl CNC mašinų valdymo mokymo programų buvo užmegzti kontaktai su Norvegijos, Austrijos profesinėmis mokyklomis, kuriose KLSRM profesijos mokytojai galėtų įgyti patirties. Su Ispanijos profesine mokykla buvo aptartos galimybės atlikti KLSRM mokinių praktiką Maljorkos laivų statybos ir remonto įmonėse. Taip pat buvo apsikeista kontaktais su profesinėmis mokyklomis, rengiančiomis elektrikus, statybininkus, mechanikus, metalo, medžio apdirbimo ir kt. specialybių darbuotojus.

Šis seminaras padėjo mokykloms užmegzti tarptautinius kontaktus bendriems moksleivių ir mokytojų mobilumo projektams, ruošiant inžinerinės srities specialistus bendrai Europos rinkai.

VŠĮ Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklos informacija

2018-04-27

MITA projektas Inovaciniai čekiai

"Elektros lanko maitinimo šaltinių diagnostikos sistemos prototipo demonstravimas"

UAB Viritas kartu su VGTU mokslininkais  įgyvendindami MITA projektą "Elektros lanko maitinimo šaltinių diagnostikos sistemos prototipo demonstravimas" sukurė įrenginį skirtą atlikti elektros lanko maitinimo šaltinių diagnostiką. Prototipas  išbandytas realiomis sąlygomis UAB Viritas virintinių konstrukcijų gamybos seche. Sukurtas prototipas leidžia atlikti lanko maitinimo šaltinių turinčių kietą charakteristiką (lankinis rankinis suvirinimas lydžiu elektrodu aktyvių ir inertinių dujų aplinkoje), patikrą pagal pagal standartą LST EN 50504:2009 Lankinio suvirinimo įrangos tinkamumo naudoti patvirtinimas, leidžiančią nustatyti neatitiktis nuo įrenginyje deklaruojamų srovės ir įtampos reikšmių. Sukurtas prototipas leido įmonei pagerinti tinklų ir lanko maitinimo šaltinių (vartotojų) energetinį efektyvumą ir prisidėjo prie įmonės įgyvendinamos stebėsenos sistemos.    

2018-04-16

IŠŠŪKIAI SUVIRINIME

Seminaras-apskritojo stalo diskusija 

Lietuvos suvirintojų asociacija kviečia savo narius į seminarą-apskritojo stalo diskusiją gegužės 24–25 dienomis Jonaitiškių dvare.

(Radviliškio rajonas, Jonaitiškių kaimas, Alyvų g. 3)

Programą ir daugiau informacijos rasite paspaudę čia.

 

2018-02-20

INFORMACIJA BESIDOMINTIEMS SUVIRINTOJŲ ĮDARBINIMU IŠ UKRAINOS

Informuojame, kad Lietuvos suvirintojų asociacijos narys, UAB “ Verslo kontaktai” specializuojasi personalo iš Ukrainos atranka, nuoma , įdarbinimu gamybos sektoriuje. Su partneriais Ukrainoje vykdo įvairios kvalifikacijos suvirintojų atrankos bei įdarbinimo projektus. Lietuvoje bendradarbiaujame su aukštos kvalifikacijos specialistais, kurie padeda įvertinti darbuotojo kvalifikacijos lygį.

UAB “ Verslo kontaktai” Jūsų įmonei gali pasiūlyti darbuotojus, kurie specializuojasi MIG/MAG, TIG, MMA suvirinimo būdais. Esant poreikiui atliekamos visos procedūros, kad darbuotojai turėtų reikiamus sertifikatus, vykdant sudėtingus suvirinimo darbus. 

Kreiptis: info@workstaff.eu  Tel: +37067337144, UAB „Verslo kontaktai“  Laisvės pr. 60, Vilnius LT-05120, Alytaus filialas: Pramonės g.13, LT- 62175

2018-02-15

2018-02-08

Kviečiame dalyvauti "Balttechnika 2018" parodoje

 Litexpo parodų rūmai parodos „Balttechnika 2018“ metu (2018 05 16-18 d. trečiadienį, ketvirtadienį, penktadienį) suteikia mums vieną iš konferencijų salių talpinančių apie 50 dalyvių.  Norėtume žinoti ar būtų iš LSA narių susidomėjusių įmonių norinčių parodos metu rengti seminarus, pristatymus ir panašiai? Įėjimas į parodą nemokamas, bet su pakvietimais, kuriuos visiems besidomintiems parūpinsime. 

Parodos metu vyks daug seminarų. Didelis dėmesys tradiciškai bus skiriamas „Industry 4.0“.  Baltechnika parodos metu lygiagrečiai vyks ir parodos „Transbaltika 2018“ ir „Automechanika 2018“.  

 

2017-11-22

Kviečiame 2017 12 01 LSA narius kartu vykti į parodą Rygoje "Techindustry 2017" ir AGA dujų gamybos įmonę 

Lietuvos suvirintojų asociacija 2017 12 01 (penktadienį) kviečia LSA narius kartu 20 vietų mikroautobusu nemokamai vykti į parodą Rygoje "Techindustry 2017" http://www.techindustry.lv/ru/index.php bei AGA dujų gamybos įmonę  esančią šalia Rygos.

Penktadienio (2017 12 01) dienotvarkė:

7.00 - išvykimas iš Vilniaus Basanavičiaus 28, (VGTU, Mechanikos fakultetas). Prašymas nevėluoti!

11.00 - 13.00 - ekskursija AGA dujų gamybos įmonėje.

13.00-14.00 - vykstame iš AGA į parodą.

14.00-18.00 - "Techindustry 2017" parodos lankymas (bilietas 6 €)

18.00 - 22.00 vykstame į Vilnių.

Kadangi turime 20 vietų mikroautobusą, kviečiame vykti po 1 asmenį iš įmonės. Po antrą asmenį iš įmonės priimsime jei turėsime laisvos vietos.


2017-11-02

Aktuali informacija įmonėms norinčioms įdarbinti suvirintojus

Įdarbinimas pagal pameistrystės darbo sutartį

 

Įdarbinimas pagal pameistrystės darbo sutartį gali būti organizuojamas asmenims, kurie dalyvauja profesiniame mokyme (pagal dvišalę ar trišalę profesinio mokymo sutartį, kai viena iš šalių yra teritorinė darbo birža) taikant pameistrystės formą.

Įdarbinus asmenį pagal pameistrystės sutartį, mokymo stipendija nemokama, o mokamas darbo užmokestis.

Finansavimas ir jo trukmė

Nauda darbdaviui

·         skiriama subsidija darbo užmokesčiui;

·         galimybė pasirinkti motyvuotus, įgijusius praktinės patirties, žinančius darbo specifiką darbuotojus;

·         pameistrystė leidžia darbuotoją pasamdyti iškart.

 

Stažuotė

 

Stažuotė, kaip neatlygintinas darbo praktikos laikotarpis, skirtas asmens darbo įgūdžiams ar profesinei kvalifikacijai kelti, atkurti ar tobulinti, gali būti organizuojama bedarbiams, kurie turi atitinkamą profesinę kvalifikaciją arba neformaliojo suaugusiųjų švietimo būdu įgytą kompetenciją, tačiau ne mažiau kaip 6 mėnesius iš eilės nedirbo pagal šią turimą profesinę kvalifikaciją ar neformaliojo suaugusiųjų švietimo būdu įgytą kompetenciją.

Finansavimas ir jo trukmė

Nauda darbdaviui

·         pritraukti energingus, kvalifikuotus specialistus neatlygintinai įgyti darbo patirties;

·         versle išlaikyti pastovų šviežių idėjų ir supratimo šaltinį;

·          patenkinti personalo poreikį labai lanksčia darbo jėgą;

·         pasirinkti tinkamiausią darbuotoją išbandžius jį realioje darbinėje aplinkoje.

 

2017-09-28

 

 

Projekto "Kompetencijos LT" partnerius informuojame, kad pasirašyta mokymo paslaugų sutartis "Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centru". Pirmuosius mokymus ketiname pradėti spalio mėnesį. Kokiuose miestuose ir kada vyks mokymai pranešime artimiausiu metu.  

 

2017-09-28

 

 

Projekto "Pameistrystė, kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje" partnerius informuojame, kad baigiami pasiruošimo darbai ir nuo spalio mėn. prasidės projekto įgyvendinimas. Kas mėnesį ketiname projektą įgyvendinti su 1-3 įmonėmis. Detaliasnę informaciją pranešime artimiausiu metu.  


2017-08-30

Tarptautinis suvirintojas – naujas kokybės lygmuo Lietuvoje įgyvendinus ERASMUS+ projektą

 

Prieš trejus metus 2014 m. rugsėjo 1 d. startavęs „Erasmus+“ programos, profesinio mokymo sektoriaus, strateginės partnerystės projektas „Suvirintojų mokymo kokybės vystymas“ (Welder Training Quality Development)  užsibrėžė labai ambicingus tikslus, apimančius  suvirinimo srities specialistų profesinio mokymo kokybės didinimą atsižvelgiant į tarptautinę praktiką ir tarptautinius reikalavimus. Šis projektas tapo labai savalaikis, kadangi juntamas vis didesnis tokių specialistų poreikis, o Lietuvos suvirinimo pramonė vis aktyviau orientuojasi į pelningas ES šalių ir Skandinavijos rinkas. Projekto įgyvendinimo laikotarpiu per trejus metus remiantis tarptautiniais reikalavimais parengta Tarptautinio suvirintojo mokymo programa ir medžiaga. Pagal šią programą besimokantys asmenys įgijo tarptautinio suvirintojo kvalifikaciją, pripažįstamą tarptautinių suvirintojų asociacijų. Taip pat projekto vykdymo metu parengta suvirintojų brigadininkų mokymo programa ir medžiaga „E-weldLead“. Projekto koordinatorius VšĮ Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centras įgijo tarptautinio suvirinimo mokymo įstaigos akreditaciją (angl. Authorused Training Body) ir buvo akredituotas mokyti suvirintojus darbininkus pagal tarptautinių suvirintojų asociacijų reikalavimus. Tai pirma akreditacija Lietuvoje, suteikiama profesinio lygio mokyklai. Iki šiol tarptautinio suvirintojo mokymai buvo teikiami tik aukštosiose Lietuvos mokyklose inžinerinio lygmens profesijų siekiantiems asmenims. Projektas buvo įgyvendinamas kartu su Lietuvos suvirintojų asociacija ir užsienio partneriais iš Slovėnijos (Slovensko drustvo za varilno tehniko) ir Jungtinės Karalystės (RocketMan studio).

„Erasmus+“ projekto „Suvirintojų mokymo kokybės vystymas“ įgyvendinimo metu identifikuotos šios tikslinės grupės:

 

Galima pasidžiaugti, kad „Erasmus+“ projekto dėka suvirinimo sektorius Lietuvoje žengė į naują, aukštesnį kokybės lygmenį. Buvo parengta IIW reikalavimus atitinkanti tarptautinio suvirintojo mokymo programa, VšĮ Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centras buvo akredituotas mokyti suvirintojus pagal naują modulinę mokymo programą, kuri paruošta vadovaujantis Tarptautinio suvirinimo instituto rekomendacijomis, parengta tarptautinio suvirintojo mokymo medžiaga, mokymo centro suvirinimo technologijų dėstytojai pakėlė kvalifikaciją Vilniaus Gedimino technikos universiteto Mechanikos fakulteto Medžiagotyros ir suvirinimo katedroje bei įgijo tarptautinio suvirinimo specialisto (IWS) ir inžinieriaus (IWE) kvalifikaciją. Projekto įgyvendinimo metu sukurta nuotolinė suvirintojų brigadininko mokymo programa „E-Weld Lead“ bei apmokyta Tarptautinių suvirintojų grupė (14 žmonių) ir suvirintojų brigadininkų grupė (29 žmonių). Nuotraukoje pirmoji Lietuvoje tarptautinių suvirintojų grupė.


„Erasmus+“ programos 2 pagrindinio veiksmo strateginės partnerystės projektas

Nr. 2014-1-LT01-KA202-000621 „Welder Training Quality development“. Projektas finansuojamas Europos Komisijos „Erasmus+“ programos lėšomis